Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Amit a mosókapszuláról tudni érdemes:

Amit a mosókapszuláról tudni érdemes:

A mosókapszula egyszerű használata nagyban megkönnyíti a mosás feladatát, de érdemes néhány szabályt szem előtt tartani annak érdekében, hogy tökéletesen elégedett legyél a végeredménnyel.

Miért jó mosókapszulát használni?

Elsősorban rendkívül kényelmes a használata és könnyen szállítható.

  •  A mosószer mennyisége előre kiporciózott;
  • egyszerűen és takarékosan adagolható;
  • ideális megoldás azoknak, akik nem rajonganak a hatalmas flakonok cipeléséért vagy nincs azok tárolására elegendő helyük.

Amennyiben lecseréled mosószeredet mosókapszulára, már akkor is teszel egy lépést a környezetedért, ha nem öko kapszulát választasz. Hát még akkor, ha a Planet öko mosókapszulákat választod!

A mosóporokhoz, folyékony mosószerekhez képest a mosókapszulák jóval kevesebb csomagolóanyagot igényelnek, így kevésbé terhelik a környezetet.

A kapszulák koncentrált mosószert tartalmaznak, teljesen vízmentesek, míg a flakonos mosószerek nagy része víz, amit feleslegesen cipelsz haza. Miért lenne erre szükség? Víz otthon is van, majd a mosógép adagolja.

Hogyan használd, hogy elégedett legyél a végeredménnyel?

A legfon tosabb szabály, hogy először mindig a mosókapszulát tedd a mosógép dobjának aljába és csak utána a ruhákat. Ha így teszel, nem fog előfordulni, hogy ragacsos folt marad a ruhákon a mosás végén. Miért? A mai takarékkos mosógépek a lehető legkevesebb vízzel mosnak, a víz pedig először a dob aljába kerül. Ha a kapszulát ide helyezted, biztosan kellő mennyiségű vízzel fog érintkezni és feloldódik. A víz feloldja a kapszulaburkot és a benne lévő mosószer így kerül közvetlenül a ruhákra.

 

 

Mennyi mosókapszula szükséges a mosáshoz?

A hatékonyság több tényezőtől függ. Fontos a ruhák mennyisége és szennyezettségének mértéke. Minden terméknél érdemes a gyártói utasításokat követni. A Planet öko mosókapszulák esetében 7 Kg-os mosógépben is elég normál szennyezettségű ruhák esetén 1 db kapszula. Ennél nagyobb gépnél vagy erősebben szennyezett ruháknál ajánljuk csak a 2 db kapszulát. 

A hatékonyság érdekében szintén fontos, hogy ne tömd túl a mosógépet, így biztosan nem ér kellő mennyiségű víz és mosószer 

 

Ártalmas lehet a mosógépnek a mosókapszula?

Nem. Sőt! Mivel sem a túlzott mennyiségű mosópor, sem az öblítő nem tesz jót a mosógépnek, a mosókapszulák kifejezetten jó alternatívát nyújtanak ezekkel szemben.

A Planet kapszulákkal öblítő nélkül lesznek a ruhák puhák és illatosak.

Miért hagyhat foltot a ruhán?

Vannak, akik azt tapasztalták, hogy a kapszula nem oldódik fel teljesen a mosás során, és így foltokat hagy a ruhán. Ez akkor fordulhat elő, ha először nem a mosókapszulát tesszük a mosógépbe, hanem a ruhákat, vagy túl sok ruhát tömtünk a dobba, így nem marad elegendő hely a feloldásához. Esetleg közrejátszhat benne a mosási hőfok is: magasabb hőmérsékletű programon nagyobb valószínűséggel olvad fel tökéletesen a kapszulahéj. (A Planet kapszulák már 30 fokon tökéletesen feloldódnak☺)

Tartalomhoz tartozó címkék: termékeinkről Érdekes infók
Az oldal tetejére