Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fabatkával a fenntarthatóbb kozmetikai iparágért!

Fabatkával a fenntarthatóbb kozmetikai iparágért!
Mi, az Origi lelkes csapata, bolygóbarát szemléletünkkel termékeink gyártása - csomagolása - felhasználása során egyaránt igyekszünk a Zero Waste jegyében létezni! Nekünk fabatkát ér a szemetelés csökkentése! 

A túlnépesedés egyértelműen túlfogyasztással jár. Ezt támogatja a marketing őrület, mely szüntelen fogyasztásra ösztönzi a jónépet, legyen szó ételről, gyógyszerről, műszaki cikkről, divatról vagy tisztálkodásról. A kozmetikumok használata az egyik legnagyobb iparággá nőtte ki magát a 21. század elejére. Szebbnél jobb, illatosabbnál színesebb csodák várják a lelkes –elsősorban hölgyekből álló – fogyasztóközönséget, és a csábítás nem szűnik…

A kérdés azonban sorra felmerül a kicsit is tudatosabb vásárlói körben: biztos, hogy szükségem van ennyi kenceficére? Jó, ha minden hónapban szatyornyi szemetet gyártok azzal, hogy bedőlök a reklámoknak? Ha egy többtagú családot nézünk, akkor rájövünk arra, hogy a napi rituálékhoz kapcsolt felhalmozás, hulladéktermelés milyen iszonyatos méreteket ölt heti, havi és éves szinten. Valljuk be, hogy sokan eljutottunk ehhez a felismeréshez. Ha havonta végigmegyünk a lakásban egy szemeteszsákkal és a lejárt, vagy évek óta bontatlanul álló, kétes minőségű kozmetikumokat összeszedjük, akkor rájön az ember lánya, hogy micsoda pazarlást végzünk.

 

A világot megváltani nem tudjuk, de szilárd meggyőződésünk, hogy a saját kis „szemétdombunkon kapirgálva” jobbá tehetjük azt, ha odafigyelünk mikrokörnyezetünkre! Úgy hisszük, hogy az Originél ehhez egy jól működő alternatívát tudunk nyújtani: a napi tisztálkodáshoz, bőrápoláshoz szükséges kozmetikumok elvihetők csomagolásmentesen az egész család számára. Ha magaddal hozol otthonról egy tárolót, flakont, küblit, bármit, ami tiszta, kimérheted a boltban kedvencedből a szükséges mennyiséget. Sőt! Ha csomagolással együtt viszed el termékeinket, akkor is jót teszel, mert az általunk gyártott kozmetikumoknál igyekszünk lebomló csomagolást használni. Mindezt azért, hogy ezzel se szemeteljünk ész nélkül. Sőt! Nálunk a kiürült Origi tároló fabatkát ér! Hogy ez mit is jelent? Ha üresen visszahozod az Origis flakonod, dobozod, tárolód, mi visszavesszük, Te pedig fabatkát kapsz érte. Az Origi Fabatka értékes, mert levásárolhatod legközelebb hangulatos kis boltunkban. A visszahozott flakonokat megfelelő tisztítás és fertőtlenítés után újra töltjük, így biztosítjuk tárolóink körforgását.

 

 

Légy Te is partnerünk ebben az elköteleződésben, hiszen a tudatosabb hozzáállással, odafigyeléssel szentül hisszük, hogy csökkenthetjük a szemetelés okozta terhet, amellyel szegény Földanyát sújtjuk nap, mint nap.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekes infók
Az oldal tetejére