Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Indul a levendula!

Indul a levendula!

Számunkra a nyár jelképe a lila virágairól és mennyei, jellegzetes illatáról ismert levendula. Manapság egyre több kert dísze ez a méltán népszerű és csodás növény, mely pompázatos lila virágaival ez idő tájt borítja be a kerteket, réteket. 

A Lavandula Angustifolia a menták családjába tartozó gyógy- és fűszernövény. Népszerűsége talán abban rejlik, hogy több ezer éve bizonyítottan alkalmazzák számtalan jótékony hatása miatt, szerte a világban.

Nem kell Provence-ig mennünk ahhoz, hogy levendula mezőkben gyönyörködjünk! Ha összefüggő táblákban szeretnénk csodálni, szeretettel ajánljuk a tihanyi levendula mezőket, akár egy családi kirándulás erejéig! 

Már az ókori egyiptomiak is használták a levendulát, nemcsak díszítésre, hanem balzsamozásra, kozmetikum készítésre, fürdőzéshez, főzéshez is. A legenda szerint, amikor Tutanhamon király sírját 1923-ban kinyitották, gyenge levendula illata volt, amelyet még akkor, 3000 év elteltével is lehetett érezni.

Az ókori görögöknél pedig írásos források is utalnak gyógyító hatására, alkalmazási területeire.

 

 

 

 

A levendula illóolaj gyártása egy többlépéses vízgőzdesztillációs eljárás.

A gyártási folyamat során a levendulát vízgőzzel melegítik, ekkor az illóolajok kioldódnak a növényből és elpárolognak.

Ezeket a vízgőzzel együtt hűtőcsőbe vezetik, amelyben az illóolaj lecsapódik folyékony állapotban, majd gyűjtőedénybe gyűjtik, ahonnan az olaj könnyen leválasztható a vizes fázistól.

Felhasználása azért is különleges, mert ezt az illóolajat hígítás nélkül is bátran a bőrünkre kenhetjük, babáknál is biztonsággal alkalmazható.

A tiszta, kiváló minőségű levendula illóolajat tőlünk kimérve is hazaviheted. Használd bőrre cseppentve, bemasszírozva, vagy párologtatóba, fürdővízhez adva. Áldásos hatását minden esetben érezni fogod!

 

 

Az Originél -a gyártási folyamatok során- a levendulát virágzat/illóolaj/virágvíz formájában egyaránt használjuk és szeretjük.

Nemcsak idegrendszeri nyugtató, hanem bőrre gyakorolt gyulladáscsökkentő hatása is említésre méltó. A babaápolás majdnem teljes repertoárjában szívesen alkalmazzuk:

kisbabáknak tehetünk az esti fürdővízhez levendula babafürdősót, vagy

levendulás babaolajunkkal masszírozva biztosíthatjuk a jó alvást.

Herba hintőporunk őrölt formában levendula virágzatot tartalmaz, míg

Popsikencénkben illóolaj formájában fejti ki nyugtató hatását. Rajtunk ne múljon a nyugodt pihenés!

A levendulaolaj számtalan hatóanyagot rejt, hatékonyan csillapítja a bőrpírt, nyugtatja az irritált, napégett bőrt. Nyári nagy kedvencünk, a Cool Lotion levendulás testápolónk igazi aromaterápiás szer! Nemcsak napozás után kiváló, hanem viszketés, szőrtelenítés utáni kipirosodás esetén is tökéletes választás. Egyaránt hűsíti és nyugtatja az irritált bőrt.

 

Ha szeretnél pár érdekességet olvasni a levenduláról, nézd meg az ajánlott linket:

http://www.levendula.hu/9-erdekes-teny-a-levendularol.html

Tartalomhoz tartozó címkék: alapanyagainkról
Az oldal tetejére